Kurser och tjänster inom plast

Polymercentrum erbjuder ett brett utbud av öppna kurser och skräddarsydda företagsutbildningar inom området plast och andra polymerer. I samarbete med olika lärosäten utbildar vi ställare och operatörer och vi har även kurser för dig som vill öka din kunskap inom polymera material. 

Saknar du någon kurs som ni har behov av på ert företag? Kontakta oss så kan vi hjälpa er att skapa en kurs efter just era behov. 

Våra lärare är de skickligaste inom området, alla med en gedigen bakgrund i plastbranschen. 

Vi erbjuder också validering och certifiering av anställdas och arbetssökandes kompetens inom plastområdet. 

Samtliga priser är exklusive moms.

Medlemsföretag i Polymercentrum får 25% rabatt på kurserna. Rabatten dras av vid fakturering.

Utbilda dina ställare till tekniker 

Ge dina medarbetare möjligheten att skaffa sig vassare kompetens genom kurserna:

Efter det kan de certifieras till formsprutningstekniker. Läs mer om kurserna nedan eller kontakta oss för ytterligare information.

Böcker och litteratur 

Frakt och moms tillkommer.

yrkesutbildningar

företagsanpassade utbildningar

Saknar du någon kurs eller kursort? Hör av dig till oss så skapar vi en skräddarsydd kurs på plats hos er och enligt ditt företags behov och önskemål, inom området polymera material – plast, bioplaster och kompositer.

yrkesutbildningar

Tekniska Högskolan i Jönköping/ Yrkeshögskolan Jönköping och Campus Värnamo utbildar verktygstekniker, verktygsmakare och polymeringenjörer.

Dessutom erbjuder Campus Värnamo enstaka kurser inom utbildningarna Produktionsutveckling och Verktygsteknik till företag. Dessa enstaka kurser riktar sig till redan yrkesverksamma.

skolverksamhet

Polymercentrum genomför på uppdrag av Arbetsförmedlingen arbetsmarknadsutbildningar för maskinställare och processoperatörer för plastindustrin. Även företag kan skicka sina anställda till utbildningarna Ställarskolan och Operatörsskolan.

Certifiering och validering

Validering är ett sätt att identifiera och dokumentera en persons kompetens inom olika yrken i plastbranschen, oavsett hur personen har skaffat sig kunskapen.

Polymercentrum erbjuder validering och certifiering av yrkesverksamma inom plastbranschen.